Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Pawel Przybyszewski mario071 (3386 niezalogowanych)
25 Postów
MMM XXX
(CarlaDonna)
Wiking
Jesteśmy razem 2 lata i jakoś powiększenia rodziny nie planujemy. Co do kwestii łóżkowych, to już jest moja prywatna sprawa co ile i jak. Norwegowie są z natury leniwi, więc szlabany nie pomagają. Nawet opiernicz zbierany co chwilę nie daje wyników.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
to żałuj ruda,ze mnie tam nie ma,to tak w żartach.
współczuję ci z całego serca,musisz sie strasznie meczyć z takim leniuchem.
chyba,ze masz inne formy rozrywki,oczywiscie zastepcze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
MMM XXX
(CarlaDonna)
Wiking
widzę, że zeszliśmy na tematy zupełnie odbiegające od pytania. a dlaczego ruda? moją formą rozrywki jest przynajmniej teraz praca od 6 rano i później spanie. jeśli moja odpowiedź satysfakcjonuje, to się bardzo cieszę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
ruda,forma zartobliwa,nie napisze blondyna bo mozesz sie obrazic.zapewne znasz kawaly o blondynkach.
praca od godziny 6.00 rano to ci współczuję.
nikt by mnie nie zmusil do wstania przed godzina 7.00.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
MMM XXX
(CarlaDonna)
Wiking
trafiłeś z tym kolorem włosów. nie obrażam się za żarty. wstaję o 5 rano alb o i wcześniej, a w tych godzinach nie ma pociągu ani autobusu, aby dotrzeć do pracy, dlatego zależy mi na tym samochodzie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Ludzie co wy piszecie to głowa boli!! Co mają bilety i inne pierdoły do regulaminu. Jeżeli przebywasz w NORGE więcej niż 186 dni w roku to nie możesz poruszać się na polskich blachach. I Toll ma w d.. twoje bilety ponieważ zasięgają informacji ze www.skatteetaten.no/ i wiedzą ile godzin, dni przepracowałaś w roku w Norwegii. Można przedłużyć to o rok pod warunkiem opuszczenia Norwegii np. jak ktoś jest na kontrakcie nie dłuższym niż 2lata. I to tyle, a wy dalej się spierajcie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
MMM XXX
(CarlaDonna)
Wiking
A jeszcze jedna kwestia...załóżmy, że dostaję pozwolenie na używanie polskiego samochodu na kolejny rok, czyli daje w sumie to 2 lata możliwości poruszania się pojazdem. I widziałam coś na temat podatku wyrównawczego. Jak to jest? Czy po przekroczeniu 2 lat oni każą płacić ten podatek, czy za ten 1 rok extra?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(Mmelisa)
Nowicjusz
a jakim problemem jest kupic norweskie auto? no tak...trzeba oplacac podatki...kombinowanie nigdy dobrze sie nie konczy...pewnego dnia obudzisz sie rano a tam autka nie bedzie, a tylko fajny kvitering do zaplaty czego nie zycze.... niech ten twoj luby dolozy tobie i kup tanie auto do smigania...nie musisz miec bog wie jakiego, a nie kombinujesz jakby tu zrobic zeby autko nadal miec przy sobie...chcesz cos od Norwegow, to daj im tez cos od siebie... skoro jestescie 2 lata para to ja nie widze problemu..

lub.... zmien prace....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(camerun)
Wiking
Jak kolezanka wyzej napisala kup sobie auto na NO blachach i wez sobie gleboko do serca powiedzenie " Chytry traci 2 razy !!!!". Nie czekaj az Toll wyprowadzi Cie z bledu myslowego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Mmelisa napisał:

lub.... zmien prace....[/quote]

.... i lubego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis: